Скандал между Възраждане и БСП избухна покрай обсъждането на второ

...
Скандал между Възраждане и БСП избухна покрай обсъждането на второ
Коментари Харесай

Петък 13 в НС с мирис на нефт, оръжие и пожелание БСП да чества 260-годишнина

Скандал сред " Възраждане " и Българска социалистическа партия избухна около разискването на второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. 

Зам.-председателят на Народно събрание от " Възраждане " Цончо Ганев още веднъж напомни тезата за износа на оръжие за Украйна, за който съобщи, че е реализиран по време на присъединяване на Българска социалистическа партия във властта и назова социалистите " безразборници ", а партията им " някогашна социалистическа ". Това разгневи групата на столетницата. Георги Свиленски реагира стремително.

" Откъде я измислихте тази дума, стенографките се чудят по какъв начин да го запишат - безразборници ", възкликна той и го заплаши със съд, в случай че продължава да наскърбява. Свиленски настоя пред водешщия съвещанието Росен Желязков да наложи наказване на Цончо Ганев. Депутатът от " Възраждане " през това време суфлираше от място.

Иван Ченчев пък назова " измамник " Ганев поради изказванието му, че когато Корнелия Нинова беше министър на стопанската система, сме изнасяли оръжие за Киев. Депутатът от " Възраждане " изиска да отговори, а Свиленски се възпротиви от трибуната: " Десет минути приказваш нелепости, искаш още две минути да приказваш нелепости ".

Росен Желязков, който се опитваше въпреки всичко да менажира спора в пленарната зала, обърна внимание на соцдепутата, че Ганев е бил наименуван измамник и има право да получи думата.

Зам.-шефът на Народно събрание от " Възраждане " на часа изясни от трибуната на социалистите и ги назова " безродници ". " Реално желаех да ви кажа - вие сте безродници. Спестих си тази дума ", изясни за какво ги е посочил " безразборници ".

Скандалът още повече се разгоря, а Борислав Гуцанов стачкува с репликата, че е неприемливо да се наскърбява 130-годишна партия.

" Единствената партия със 130-годишна история е Българска социалистическа партия, съобразявайте се! ВПК работи повече от 50 година Ако вие сте индивидът, който желаете да го спрете и закриете, само че е пределно ясно, че България, като страна, не е изнасяла оръжие за Украйна до решението на Народно събрание, отсече Гуцанов. Ченчев пък изиска оставката на Цончо Ганев.

" Накажете го, в случай че не се извини ", настоя той пред Росен Желязков.

" Аз го приканвам да си подаде оставката, нали сте мъж, нали сте героичен, подайте си оставката! ", подкани Ченчев депутата от " Възраждане ". " Като нямате почитание, най-малко имайте образование! Българска социалистическа партия е на 130 година ще има още 130, а вие на идващите избори ще достигнете своя пик, след което ще тръгнете надолу ", пророкува соцдепутатът по адрес на " Възраждане ".

" Да си пожелаем всички да честваме идващия празник на Българска социалистическа партия след още 130 година, да сме живи и здрави ", постави точка на разправията водещият съвещанието Росен Желязков.

" Не единствено, че сме петък 13, само че и сме в назадничав Меркурий, и усещанията са комплицирани ", подсети на залата депутатът от ГЕРБ.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР