Ситуацията със строителството на стадион Христо Ботев влезе в задънена

...
Ситуацията със строителството на стадион Христо Ботев влезе в задънена
Коментари Харесай

Затяга се ситуацията със строежа на стадион Христо Ботев

Ситуацията със строителството на стадион " Христо Ботев " влезе в задънена улица. Повече от три часа продължи комисията, образувана от Общинския съвет, с представители на Община Пловдив, общински съветници, почитатели и специалисти, на която обаче не съумя да се вземе съответно решение по какъв начин да се действа със строителството на Колежа, написа TrafficNews.bg.

Размениха се и остри реплики и вменяване на виновност сред Община, почитатели, реализатор и общински съветници за аргументите, които са довели до този проблем. 

Въпреки редицата оферти по какъв начин да се действа оттук насетне, в последна сметка се изготви мнение, че комисията не може да взима каквито и да е решения без да е изпълнена 3-та точка от решенията на Общински съвет-Пловдив, която гласи, че първо би трябвало да има план за новата етапност на стадиона. Промяна би трябвало да бъде нанесена в „ Етап 1 “, който да включва построяването на четири трибуни, напълно покрити с козирка. 

Една от най-дълго обсъжданите тематики беше издаването на възлагателното писмо от Община Пловдив за дейностите за 5,3 млн. лв.,  обезпечени средства за 2023 година. 

Редица представители на комисията обявиха, че стартирането на възлагателното писмо е напълно от компетенциите на кмета и те не могат да изземат неговата функционалност. В същото време зам.-кметът Величко Родопски, който е ръководител на комисията, сподели, че има решение на локалния парламент, с което да се утвърждават възлагателните писма.

Така и все още не се знае дали ще бъде пуснато възлагателно писмо, с което фирмата-изпълнител " ПИМК " да се върне на Колежа и да рестартира строителството. 

Представителят на фирмата-изпълнител Цветомир Павлов съобщи, че в случай че не се издаде това писмо и се чака препроектирането, ще изискат „ акт 10 “, което значи прекъсване на строителните действия. Ако до 3 месеца няма ново възлагателно писмо, компанията може да приключи едностранно контракта.

Решението какво ще се случи с Колежа сега е на кмета Здравко Димитров. Дали ще подпише възлагането или ще изкача идната комисия, образувана от общинския съвет.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР