Системата на метрото в Ню Йорк претърпя някои големи промени

...
Системата на метрото в Ню Йорк претърпя някои големи промени
Коментари Харесай

17 години след атентата в Ню Йорк: Отвори метростанцията под Световния търговски център

Системата на метрото в Ню Йорк претърпя някои огромни промени след 11 септември 2001 година А една станция, която остана затворена след националната покруса, дълго време изглеждаше по този начин, като че ли в никакъв случай няма да отвори още веднъж.

Почти 17 години след терористичната атака премина първият влак през World Trade Center-Cortlandt Street station във финансовия район, която отново отвори врати за обществеността с послание към хората, загубили живота си на 11 септември.



Метрото на Cortlandt Street беше унищожено, заедно със сградите над него, в деня на терористичните атаки, припомня T+L.
Председателят на Metropolitan Transportation Authority (MTA) Джоузеф Лхота заяви в изявление, че възстановяването на станцията е " основен етап в оживлението и растежа на центъра на Манхатън ", добавяйки, че " WTC Cortlandt е повече от нова метростанция. Това е символ на решимостта на нюйоркчани да възстановят и значително да подобрят целия облик на Световния търговски център. "
Станцията официално бе открита в събота, на 8 септември.

Опитите за възстановяването й струват 181.8 млн. долара през последните 17 години. МТА поема проекта от пристанищната администрация през 2015 г., според Gothamist.

В допълнение към възстановяването на станцията, стените й са покрити с бяла мраморна мозайка от художника Ан Хамилтън, изобразяваща текст от Декларацията за независимост от 1776 г. и Всеобщата декларация за правата на човека на Организацията на обединените нации през 1948 г.



Сега туристите, както и местните жители, могат да видят удивителната творба просто като минават с влака.
А хората усърдно споделят снимки и видео на новата станция в социалните медии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР