Синдикат на бългаските медицински специалисти за четвърта поредна година организира

...
Синдикат на бългаските медицински специалисти за четвърта поредна година организира
Коментари Харесай

Лекарите излизат на протест

Синдикат на бългаските медицински експерти за четвърта поредна година провежда митинг на 01.03.2022 година от 11.30 ч. пред Министерство на здравеопазването. Това написаха те в позиция до медиите.

Синдикат на бългаските медицински експерти се " роди " по време на митинги, блокади на пътища, стачки и диалози с разнообразни институции и ръководещи на всички равнища, които ловко „ си трансферират топката “ към този момент четири години и не подхващат ограничения за промяна на сбъркания модел на системата ни на опазване на здравето.

По време на четиригодишните митинги СБМС даде публичност, както за източването на НЗОК, за неналичието на надзор в системата, за неправилното систематизиране на обществените средства, за корупцията в опазването на здравето, за лекари милионери в това число и такива работещи в държавни лечебни заведения, за финансирането на частните лечебни заведения с обществени средства, за лобистките ползи, за търговията със здраве и лечебните заведения като търговски сдружения, по този начин и за неналичието на фрагменти в системата и за нарушаването на трудовите права на медицинските експерти.

До момента гласът на " групичката кресливи медицински сестри от улицата ", /както унизително ни назоваха високопоставени личности/, остава НЕЧУТ. Управляващите не подхващат съответни ограничения за задържането на медицинските експерти в страната ни.

Не намират метод за контролираните специалности на медицинските експерти да има регламентирани и обезпечени от страната две минимални работни заплати като основа, над която да се надгражда съгласно натовареността и спецификата на звената на здравна активност. Нощният труд и ваучерите за храна не престават да са с унизително ниска стойност. Наредби, които ги уреждат, не са обновени с години.

Последствията от всички нередности в модела на опазване на здравето в България трансфораха системата в здравеОПАСНА за обществото ни като цяло.

" Синдикат на бългаските медицински експерти провежда Мълчалив митинг пред Министерството на здравеопазването за следващ път на 01.03.2022 година от 11.30 ч.

Да почетем паметта на медицинските експерти, изгубили живота си, заради неприятните условия на труд в България. Да помълчим за пациентите издъхнали пред болничните заведения, заради неприятното ни опазване на здравето. Да почетем паметта на българите погубени в пандемията. Да помълчим за медицинските експерти починали в пандемията дали личния си живот, с цел да спасят нечий различен ", пишат от Синдиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР