Симфоничен концерт с млади таланти от НУИ Добри Христов“ -

...
Симфоничен концерт с млади таланти от НУИ Добри Христов“ -
Коментари Харесай

Талантливи млади музиканти изнасят концерт днес във Варна

Симфоничен концерт с млади гении от НУИ " Добри Христов “ - Варна ще се състои през днешния ден - 17 май. Под палката на маестро Кръстин Настев възпитаниците на именитото Музикално учебно заведение ще бъдат солисти на Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна, научи Varna24.bg .

На сцената от 19:00 часа ще се състои предстоящият с доста неспокойствие от възпитаници и родители Годишен симфоничен концерт с присъединяване на изявени гении от НУИ " Добри Христов “. Събитието продължава традицията на съдействие сред Варненската опера и Националното учебно заведение по изкуства.

В репертоара на младите музиканти участват разнородни фрагменти от произведения както на класици като Бах и Шостакович, по този начин и на модерни създатели, като доминират творби на композитори от Романтизма. Ще имаме удоволствието да слушаме осъществявания на пианистите Борис Иванов, Елица Николова и Мария Янева, флейтистката София Иванова, кларинетиста Андрю Младенов и виолистката Пламена Павлова. В концерта е включена и пиеса за два акордеона, която ще извърши Станислав Николов в съпровод на преподавателя си Веселин Иванов. В програмата участват добре познати творби като обичания на меломаните Концерт за пиано от Григ, както и по-рядко изпълнявани на варненска сцена произведения като Концерт за виола от Форсайт.

Можем да определим този симфоничен концерт като самобитен учебен план, тъй като концепцията му е освен да показа опциите на учениците, само че и да се осъществя като взаимно начинание на деца и възрастни, в което младите очаквания се научават каква е спецификата на работата с оркестър, споделя диригентът Кръстин Настев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР