Силвия Кьосева – български хотелиер и любител бегач, планира да

...
Силвия Кьосева – български хотелиер и любител бегач, планира да
Коментари Харесай

Хотелиер ще пробяга българското Черноморие за 6 дни

Силвия Кьосева – български хотелиер и фен бегач, възнамерява да пробяга българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата под надпис 1 SEA (Едно море) цели да разпространява района с изключение на като известна локация за летен отдих, само че и като дестинация с огромен капацитет за състезателен туризъм. Силвия Кьосева има вяра също, че е време деленето по всевъзможни критерии – на южно и северно Черноморие, на известни и по-уединени дестинации, да бъде загърбено, тъй като без значение на кое крайбрежие е човек, морето е едно.

„ На компактна линия от 400 км. са събрани отвестни скали, пясъчни плажове, красиви заливи, огромни курорти, дребни градчета с вековна история. В какъв брой други страни е допустимо човек да пробяга цялата приморска зона? Нека спрем със спекулациите и покажем нашето море обективно, а посланието към гостите ще пристигна по натурален път “, споделя Силвия. По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще снима и покаже хубостта на Черно море, забелязана по един друг метод.

Разстоянието сред най-северната географска точка край Дуранкулак и най-южната край Резово, е разграничено на 6 поредни стадия – със приблизително по 65 избягани километра дневно. На 11 май първият ден ще завърши в Българево. На 12 май преходът ще стигне до Варна. На 13 май Силвия ще пробяга дистанцията до Обзор. Трасето от Обзор до Ахелой е планувано за 14 май, а от Ахелой до Дюни за 15 май. Приключението ще завърши на 16 май с финалния стадий от Дюни до Резово.

Инициативата към този момент е подкрепена от редица неправителствени организации, от локалните управляващи, от други хотелиери, от доста запалянковци и фенове бегачи. На доброволни начала са проведени подкрепителни пунктове, като всеки може да се включи в самобитния маратон – бягайки, с колело, с лодка, сърф, кану каяк или различен способ на напредване. „ Вярвам, че на финала с изключение на удовлетворението от изминатия път, ще бъда щастлива за това, че съм увлякла толкоз доста хора в концепцията и посланието на самодейността. Желанието им да се включат потвърждава едно - че в действителност е било време да тръгнем по този път и България с изключение на своя известен маршрут „ Ком – Емине “, да има и още един като „ Дуранкулак – Резово “.

Силвия Кьосева е притежател и общоприет управител на един от огромните ваканционни хотели в Слънчев бряг. Завършва „ Икономика на културата, изкуствата и връзките “ с профил „ Туризъм “ в университета „ Бокони “ – Милано. Придобива професионален опит в реномирани интернационалните хотелски вериги, след което се завръща в България, с цел да развива личен бизнес и разпространява страната ни като конкурентна туристическа дестинация с голям капацитет за развиване.

Информация за приключението в действително време ще може да се получава на
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР