Най-големите опасения за здравето на словашкия министър-председател Роберт Фицо засега

...
Най-големите опасения за здравето на словашкия министър-председател Роберт Фицо засега
Коментари Харесай

Най-лошото за Фицо премина, обяви вицепремиерът на Словакия

Най-големите опасения за здравето на словашкия министър-председател Роберт Фицо към този момент са отминали, съобщи в неделя вицепремиерът Роберт Калиняк, само че посочи, че към този момент Фицо няма да бъде изместен от болничното заведение в Банска Бистрица.

В петък Роберт Фицо е претърпял двучасова интервенция за премахване на мъртви тъкани.По думите на вицепремиера не е било належащо публично да бъдат поемани функционалностите на Фицо и с него се реализира известна връзка.

Покушението провокира талази на потрес в цяла Европа и породи безпокойствие за поляризираната и трескава политическа обстановка в Словакия, която има население от 5,4 милиона души.

Словашката полиция повдигна обвиняване в опит за ликвидиране на мъж, разпознат единствено като Юрай Ц. от прокуратурата. Според локалните медии той е 71-годишен някогашен охранител в търговски център и създател на три стихосбирки, показва Ройтерс. Съдът постанови, че той ще остане в ареста до провеждането на следствие заради заплаха от бягство или незаконна активност.

Откакто се завърна за четвърти път като министър-председател през октомври предходната година, Фицо бързо промени политиката си, което критиците от опозицията нарекоха присвояване на властта. Правителството му понижи поддръжката за Украйна във войната ѝ с Русия и реорганизира публичната телевизия на фона на загрижеността на критиците за свободата на медиите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР