Силно земетресение разтърси гръцкия остров Кос и близкото турско крайбрежие,

...
Силно земетресение разтърси гръцкия остров Кос и близкото турско крайбрежие,
Коментари Харесай

Нов трус разлюля Турция и Гърция

Силно земетресение раздруса гръцкия остров Кос и близкото турско крайбрежие, оповестиха международните организации и локални медии.

Според множеството източници земетресението е било с магнитуд 5.1 по Рихтер. То е станало в 10.42 ч. през днешния ден, оповестява гръцкото издание "Нафтемборики ". Епицентърът на труса е локализиран на 38 километра североизточно от острова на дълбочина 10 километра.

Представител на гръцкия институт по геодинамика сподели пред организация АНА-МПА, че това е най-силният предстоящ второстепенен трус след земетресението през юли, който съгласно тях идва от същия сеизмичен регион. Той е бил предшестван от записано на разсъмване земетресение с магнитуд 4.3 по Рихтер.

Сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул също пресмята магнитуда на земетресението на 5.1 по Рихтер. Частната телевизия НТВ показва, че то е провокирало за следващ ден мощна суматоха измежду популацията в региона на курорта Бодрум.

Според цитираните от нея данни трусът е бил на дълбочина 1,6 километра.

Според геоложкия институт на Съединени американски щати земетресението е било с магнитуд от 5.3 по Рихтер, съобщи Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР