Силно земетресение от 5,7 по Рихтер разлюля южната японска префектура

...
Силно земетресение от 5,7 по Рихтер разлюля южната японска префектура
Коментари Харесай

Мощен трус удари Япония докато 10 млн. души се евакуират от невиждано бедствие СНИМКИ

Силно земетресение от 5,7 по Рихтер разклати южната японска префектура Чиба. Трусът е бил усетен и в Токио.

Епицентърът е бил в морето на юг от Чиба. Няма издадено предизвестие за цунами.

Това се случва до момента в който страната се готви да посрещне най-мощния ураган от 60 години насам.



Той се задава от югоизток с 25 км/ч и пориви напразно, достигащи скорост от близо 200 км. Националната метеорологична работа го съпоставя с тайфуна Ида, който през 1958 година лишава живота на повече от 1200 души.

Близо 10 милиона души в страната се готвят за евакуация. Отменят се всички интернационалните полети от летищата на столицата Токио. В града са затворени множеството заведения за хранене, магазини и аптеки.



Кореспондентът на Би Би Си в Токио Рупърт Уинфийлд разказа обстановката:



„ Не съм виждам сходно нещо през годините, от които пребивавам в Япония. През последните два дни хората под паника изкупуват артикули от магазините - вода, мляко, полуготови макаронени произведения. Рафтовете с храна се изпразниха.



Преди към час по-голямата част от системите на метрото и жп транспорта в региона на Токио бяха спрени изцяло. Влаковете-стрели бяха спрени тази заран. Летищата в Токио съвсем не работят. Все още идват някои интернационалните полети, само че всички вътрешни са анулирани. "



Анулирани са и плануваните за през днешния ден квалификации от Формула 1 за Голямата премия на Япония, както и други спортни събития. Хагибис се чака да доближи Токио към 15 ч. българско време “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР