Силно БГ участие ни посреща в премиерната кинопрограма. Ага“ на

...
Силно БГ участие ни посреща в премиерната кинопрограма. Ага“ на
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Ага се среща с българската публика

Силно БГ присъединяване ни посреща в премиерната кинопрограма. „ Ага “ на режисьора Милко Лазаров съобщи съществено наличие на международната фестивална сцена. Време е и за среща с родната аудитория.

Емоционална, красива история за същинските хора и връзки. Ще се огледаме в очите им, в далечния Север. Там, където единствената връзка със света е малко радио. А любовта и чудото на фамилията са на респект. Седна мечтае да събере фамилията си още веднъж, дружно с щерка си Ага, избрала живота в града. Нанук ще би трябвало да извърши последното ѝ предпочитание.

Философия, религиозни обичаи и етични правила се преплитат в „ Дивата круша ”. Осмият пълнометражен филм на Нури Билге Джейлан беше показан премиерно в Кан и признат с отворени прегръдки от рецензия и аудитория.

„ Дивата круша “ е гальовен, хуманен и изтънчено сниман филм с превъзходна актьорска игра, дело на турския занаятчия на киното Нури Билге Джейлан, притежател на „ Златна палма “ - творбата е издържана в присъщия му метафизичен, леко печален и изпълнен със характерно възприятие за комизъм жанр, който е безподобен и същински магнетичен ” - написа " Гардиън ".

Копродукция на осем страни, с българско присъединяване, филмът направи българската си премиера на София Филм Фест. Младият Синан, буйно влюбен в литературата, мечтае да стане публицист. Завръщането в родния му град ще сервира доста изненади.

Дъмбо се завръща на екрана, само че към този момент не с анимационен облик. Майсторът на приказните сюжети Тим Бъртън ни придвижва в тайните на цирковия свят.

Историята се концентрира към героя на Колин Фарел - някогашен цирков актьор, който се завръща от войната и намира живота се извърнат на 180 градуса. Успява да си откри работа в цирка на Макс Медичи или Дани Де Вито, като задачата му е да се грижи за новородено слонче. И когато децата му откриват, че смешният Дъмбо може да лети, всичко минава в друга посока. Ще се роди същинска звезда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР