Кои театрали ще получат Икар през 2020 година? Претендентите за

...
Кои театрали ще получат Икар през 2020 година? Претендентите за
Коментари Харесай

Обявиха номинациите за тазгодишните награди Икар

Кои театрали ще получат " Икар " през 2020 година? Претендентите за статуетката към този момент са ясни, а оценките ще бъдат връчени на 27 март. " Икар " за извънреден принос към българския спектакъл се присъжда на артиста Марин Янев, а за чест и достолепие - на режисьора Никола Петков.

За Марин Янев театърът е всичко, което би желал да получи от живота, а аплодисментите придават смисъл на този подарък. Вместо да се покланя пред публиката, избира да ги посреща изправен.
Марин Янев, артист: Аз заобичах театъра от дете. Не съм престанал да го обичам. Искам да му се приписвам, несъмнено, има един доста внимателен миг за възприятието за мярка - по кое време да спреш, по кое време да не досаждаш и възприятието за себеоценка, себепознание.
" Слава " на Драматичния спектакъл в Пловдив е заглавието с най-вече номинации за " Икар " тази година. В него взе участие и Ивана Папазова, която дружно с Елена Атанасова и Елена Димитрова е кандидат за оценката в категорията водеща женска роля. Бойко Кръстанов, Йордан Ръсин и Севар Иванов са номинираните за водеща мъжка роля.
Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на артистите в България: Има една специфична премия за Снежина Петрова, която е за изключителния труд, който тя постави по " Медея ". И още една специфична премия и тя носи името Кирил Маричков.
Церемонията, която ще бъде в Деня на театъра, ще покаже най-хубавите и ще предмине под знака на основаването на театрална мрежа.

По традиция Българска национална телевизия ще придвижи тържествения миг и в своя ефир.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР