Сигнал за незаконна сеч и роднински връзки в горското стопанство

...
Сигнал за незаконна сеч и роднински връзки в горското стопанство
Коментари Харесай

Шеф на Горското разреши на баща си да сече незаконно

Сигнал за противозаконна сеч и роднински връзки в горското стопанство в Ловеч. Заместник-директорът на службата разрешил на своя татко, който има частна компания за дърводобив, да сече в държавните гори.
Нещо повече - компанията позволява редица нарушавания, които съумява ловко да прикрие, и да сече безотговорно, оповестява НТ.

Мястото е сред градовете Габрово и Севлиево - отдел 357, писмен знак Т. Сечта тук е траяла към година и е завършила преди няколко месеца. Фирмата, която печели търга е „ Узана 99” ЕАД със седалище в Габрово. Неин притежател е инженер Руси Русев – лесовъд с дълготраен опит и стаж.

Очакваният рандеман, единствено от този дребен регион е в размер на 200 кубически метра дървесина от черен бор. Позволителното му е издадено от чиновник в Горското стопанство на Габрово и е било годно от 30 май – 30 юни 2016 година. Фирмата, обаче, не съумява да извърши разрешената сеч и срокът е продължен - с подписа и разрешението на замесник-директора на Горското инж. Николай Русев. Съвпадението във семействата не е инцидентно. Николай Русев е наследник на Руси Русев – притежател на частната компания. Така синът разрешава на татко си да сече в територията на подопечното му горско стопанство.

Вече някогашният шеф Красимир Илиев, установил противозаконната сеч, е уволнен, откакто рапортува за спор на ползи.

От месец март шеф на горското е Иваничка Иванова. Проверка в Търговския указател демонстрира, че тя също е имала взаимоотношения с компания „ Узана 99” – била е шеф на филиала на компанията в Севлиево.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР