Сигнал на подсъдимия Цветан Василев срещу главния прокурор Иван Гешев

...
Сигнал на подсъдимия Цветан Василев срещу главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Цветан Василев подаде сигнал срещу Иван Гешев, поема го прокурор от СГП

Сигнал на подсъдимия Цветан Василев против основния прокурор Иван Гешев е разпределен на прокурор от Софийската градска прокуратура, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от държавното обвиняване.

Потвърждение, че е подаден сигнал от Василев против основния прокурор, даде през днешния ден на конференция ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която уточни, че сигналът е изпратен по подготвеност на Софийската градска прокуратура, защото е против магистрат.

Преди дни Цветан Василев заяви в своя блог, че на 21 април, посредством юриста си Константин Симеонов, е подал сигнал против Иван Гешев. Василев посочи, че сигналът е във връзка " със серия спекулации и внушения " по негов адрес, направени от Иван Гешев в медийни изяви и изявленията през март и април т.г

" Считам, че има задоволително данни да бъде осъществена инспекция и да бъде формирано досъдебно произвеждане по отношение на вероятно осъществено длъжностно закононарушение ", показва Василев.

От Софийската градска прокуратура споделиха за Българска телеграфна агенция, че следва прокурорът, на който е разпределен сигналът, да реши дали ще назначи инспекция, като следователно срокът за нейното осъществяване е три месеца, а след нея прокурорът разполага с един месец период да реши има ли данни за формиране на досъдебно произвеждане по случая.

Василев е обвиняем с още няколко души за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ), като делото продължава към този момент няколко години. Предни дни основният прокурор удостовери, че по отношение на Цветан Василев е издадена нова заповед за арест. " Въз основа на нея той е включен в Шенгенската осведомителна система и е поискано интернационално търсене по други досъдебни производства, разнообразни от делото КТБ, за което, напомням, той е обвиняем, само че се укрива в страна като Сърбия. За което е ясно, че се укрива благодарение на съветската страна, ясно ми е, че зад това стои зловредното съветско въздействие. Ясно ми е също това, че той заплаща на американски лобисти за компрометиране на прокуратурата и освен това ", разгласи Гешев.

През август Интерпол спря издирването с алена бюлетина на Василев. Решението е взето, откакто Василев е изискал организацията да преразгледа случая му./източник обстоятелства.бг.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР