Швейцарски прокурор поиска 28 месеца затвор за президента на Пари

...
Швейцарски прокурор поиска 28 месеца затвор за президента на Пари
Коментари Харесай

Удар по ПСЖ! Поискаха 28 месеца затвор за президента

Швейцарски прокурор изиска 28 месеца затвор за президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи, оповестява “Екип”. Собственикът на френския гранд е упрекнат в корупция дружно с някогашния общоприет секретар на ФИФА Жером Валке, за който се упорства да бъде зад решетките за интервал от 35 месеца.

Ал-Хелайфи е притежател на катарския канал beIN Sports и по тази линия е обвинен в предоставяне на подкупи на Валке, с цел да получи правата за лъчение на международни шампионати по футбол и Купата на конфедерациите. През януари 2018 година Валке беше отхвърлен от футболна активност за 12 години.

Делото беше почнало още през 2020 година, само че чак в този момент има публично решение.

Според събраната информация има и трети обвинен, чието име не се загатва, само че швейцарският съд го разказва като "бизнесмен, който се занимава със спортни права ". Неназованият по име предприемач е упрекнат и в рушвет, откакто е заплатил 1.25 млн. евро на компания, притежавана от Валке.

Има доказателства, че на Валке са върнати 500 000 евро за пазаруването вила в Сардиня, която Ал-Хелайфи придобива посредством медиатори.

Валке е упрекнат в корист с власт и намеси в разпределянето на телевизионните права в Гърция и Италия за разнообразни футболни шампионати сред 2018 и 2030 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР