Швейцарската армия, която не е била мобилизирана от Втората световна

...
Швейцарската армия, която не е била мобилизирана от Втората световна
Коментари Харесай

Швейцарската армия е призована на първа линия във войната с коронавируса

Швейцарската войска, която не е била мобилизирана от Втората международна война насам, а и тогава е работила в предпазен режим, е изпратена в помощ на медицинските служащи на първа линия във войната на страната против ковид, съобщи Ройтерс.
В Швейцария сега има близо 10 000 доказани случаи на ковид и над 100 умряли. Конфедерацията граничи с Италия, която е най-поразената от вируса страна в света, и с Франция, която също е тежко наранена.
Въпреки благосъстоянието си, първокласната здравна система и съществуването на дружество за произвеждане на респиратори, почитан чиновник предизвести, че лечебните заведения в Швейцария скоро може да стигнат пределна точка. Една от тях, ситуирана покрай границата с Италия, в кантона Тичино, към този момент е под голямо напрежение.
Екипът в болница във френскоезичния кантон Ньошател дава дълги смени, с цел да се оправи с притока на пациенти с ковид и осем души от сестринския екип към този момент са се заразили.
От понеделник насам 90 мъже и дами от 2400-те швейцарски "сини барети " или болнични бойци, оказват помощ като местят кревати, чистят и извършват и други задания.
"Болниците в Ньошател съобразиха да ни повикат по-рано, преди пика (на заболяването), сподели Присила Шобер - жена под пагон, прикрепена към екипа на основната сестра. "Когато пикът пристигна, ще сме сме в най-хубава форма и ще можем да действаме ".
В момента в болничното заведение лекуват 24 пациенти с ковид, а триажните палатки, които още са празни, са разпънати на паркинг. Подготвени са и спомагателни кревати, които ще се употребяват, когато се усили напорът на заболели.
Пред болничното заведение има транспарант, на който написа: "Здравни служащи, ние сме с вас в тези моменти ", което е отражение на публичната поддръжка за хората с бели престилки.
Ръководителят на медицинските сестри в болничното заведение Кристоф Галзен разказа помощта на бойците като "огромно облекчение ". То разрешава медицинските екипи да не бъдат претоварвани занапред, с цел да ги включат на по-късен стадий, когато ще настъпи разгарът на пандемията.
Швейцария е една от дребното западни страни, където още има наложителна военна работа за мъжете, което значи, че тя разполага с огромен брой евентуални бойци, от които може да получи помощ. С текстово известие на телефоните си бяха мобилизирани към 8000 души, като мнозина от тях до тогава са били студенти, адвокати, банкери. Сега те ще разпъват палатки, ще карат коли за спешна помощ и ще транспортират доставки. Други 1000 са станали доброволци. Те не са експерти и това прави нещата толкоз забележителни, сподели пълководец Ивон Лангел във фоайето на болничното заведение.
Швейцарската войска, която от епохи не е воювала, е фамозна с изключителната си подготовка, с построяването на противотанкови защитни валове през Втората международна война и на противоядрени бункери в планините по време на Студената война.
Нейните четири болнични батальона са упражнявали дейности по време на естествени бедствия като трусове и епидемии, а предходната седмица минаха експресен курс за справяне с ковид.
Въпреки това военните споделят, че е мъчно да се почувстват готови. Младият сержант Людовик Бесон, който в цивилния живот е дърводелец, сподели, че най-тежката част е продължителната разлъка със фамилията му и шестмесечната му дъщеричка.
За последните 24 часа броят на инфектираните в Швейцария набъбна с 949 души и доближи 10 714, а умрелите се усилиха с 58 и към този момент са 161, заяви през вчерашния ден федералното бюро по публично опазване на здравето, представено от ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР