Швейцарката Белинда Бенчич и рускинята Людмила Самсонова се класираха за

...
Швейцарката Белинда Бенчич и рускинята Людмила Самсонова се класираха за
Коментари Харесай

Белинда Бенчич и Людмила Самсонова се класираха за финала в Абу Даби

Швейцарката Белинда Бенчич и рускинята Людмила Самсонова се класираха за финала на шампионата по тенис в Абу Даби. Олимпийската шампионка Бенчич мина през полуфиналната фаза за час и 33 минути с победа с 6:2, 6:3 над Беатриз Хадад Мая от Бразилия. За швейцарката това е 11-а победа в 13 мача от началото на годината.

Поставената под номер 2 в схемата реши съвсем всичко в мача в края на първия и началото на втория сет, когато наниза седем следващи гейма на сметката си.

По-труден бе пътят към финала за осмата сложена Самсонова, която завоюва с 6:4, 1:6, 6:4 против китайката Цинвън Чжън. И двете тенисистки демонстрираха страхотна успеваемост от начален удар, като Чжън наниза 15 аса на сметката си, а Самсонова приключи с 10.

Рускинята обаче бе по-концентрирана в третия сет, в чието начало отрази три брейкбола и осъществя първата си опция за пробив в сета в последния гейм на мача.

Бенчич ще играе за втора купа през сезона в утрешния край, до момента в който при победа Самсонова ще вземе първи трофей за годината и пети в кариерата си.

Наградният фонд на конкуренцията в Абу Даби е 780 637 щатски $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР