Швейцария разгроми Беларус с 5:0 като гост в първия мач

...
Швейцария разгроми Беларус с 5:0 като гост в първия мач
Коментари Харесай

Швейцария прегази Беларус в европейските квалификации, Ренато Щефен блести с хеттрик

Швейцария разгроми Беларус с 5:0 като посетител в първия мач от група " D " на европейските квалификации. Срещата се игра на стадион " Караджордже " в Сърбия.

Срещата стартира вихрено и с добра игра на швейцарците. Още в 4-ата минута пък Ренато Щефен откри резултата, откакто се озова против опразнената врата на Беларус. 

В 17-ата минута Щефен означи втори гол, откакто Гранит Джака нанесе мощен изстрел, който бе избит от стража на Беларус. Топката попадна в свободния Щефен, който удвои преднината на Швейцария. 

Крилото на гостите оформи хеттрика си в 29-ата минута, когато Рикардо Родригес го откри с прекрасен пас. Щефен пък не се забави и прати топката в мрежата на Кудравец за 3:0. Попадението бе преразгледано с ВАР за вероятно нарушаване в офанзива, само че реферът Алехандро Ернандес удостовери първичното си решение и голът остана. 

Швейцарците не понижиха темпото и през второто полувреме вкараха още два гола. В 62-ата минута Гранит Джака стреля от ръба на наказателното поле и не остави шансове на стража - 4:0.

Само три минути по-късно Зеки Амдуни стигна до избита топка в пеналтерията на Беларус и по прелестен метод се възползва от головото състояние. Той преодоля стража Кудравец с удар в долния десен ъгъл и по този начин оформи крайния резултат от 5:0.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР