Швейцария отменя днес и последните ограничения, въведени в национален мащаб

...
Швейцария отменя днес и последните ограничения, въведени в национален мащаб
Коментари Харесай

Швейцария отменя днес и последните ограничения, въведени заради COVID-19

Швейцария анулира през днешния ден и последните ограничавания, въведени в народен мащаб поради COVID-19, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31188
С това отпада условието за носене на маска в публичния превоз и здравните заведения. Престава да действа и приложението за следене на контактите. Вече няма да е належащо инфектираните с ковид да се самоизолират. При все това управляващите приканват хората да си стоят вкъщи, в случай че имат признаци.

Правителството обоснова премахването на ограничаващите ограничения с високото ниво на имунизация на популацията и стабилната обстановка в интензивните отделения в лечебните заведения. Освен това в половината от 26-те кантона в страната броят на инфектираните на 100 000 поданици за седемдневен интервал е под 1000 души.

Швейцария анулира множеството рестрикции още в средата на февруари. Оттогава не се изисква представянето на удостоверение за имунизация или носенето на маска в магазини, заведения за хранене и културни институции.

Властите обаче желаят да се поддържа нараснала зоркост и отговорност до пролетта на 2023 година При нужда те биха могли бързо да задействат съществуващите структури за тестване, имунизация и следене на инфектираните. Освен това кантоните могат също да вкарват без значение по-стриктни ограничения.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР