Шведската климатична активистка Грета Тунберг обвини политическия и бизнес елит

...
Шведската климатична активистка Грета Тунберг обвини политическия и бизнес елит
Коментари Харесай

Грета Тунберг обвини присъстващите в Давос, че „подклаждат унищожаването на планетата”

Шведската климатична активистка Грета Тунберг упрекна политическия и бизнес хайлайф на Световния стопански конгрес в Давос, че дава приоритет на персоналния интерес и краткосрочните облаги пред хората и планетата.

„ В момента сме в Давос, където главно хората, които най-много подклаждат унищожаването на планетата, хората, които са в основата на климатичната рецесия, хората, които влагат в изкопаеми горива и така нататък, и така нататък, и въпреки всичко по някакъв метод това са хората, на които наподобява разчитаме да решат проблемите си “, сподели Тунберг.

„ Те потвърдиха още веднъж и още веднъж, че не приоритизират това. Те дават приоритет на личната лакомия, корпоративната лакомия и краткосрочните стопански облаги пред хората и планетата.

„ Тези хора ще стигнат допустимо най-далеч, стига да могат да им се размине. Те ще продължат да влагат в изкопаеми горива “, добави тя.

Тунберг сподели, че е „ неуместна “ обстановка, че светът наподобява слуша делегатите от Давос, а не тези, които са на първа линия в изключителната климатична обстановка.

20-годишната активистка бе освободена от полицията по-рано тази седмица, откакто беше арестувана дружно с други деятели на митинг против разширението на въглищна мина в дребното селце Луцерат в Германия.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР