Ще загубят ли българските граждани във Великобритания основните си права,

...
Ще загубят ли българските граждани във Великобритания основните си права,
Коментари Харесай

Е. Захариева: Българските граждани ще могат да останат на Острова и след Брекзит

Ще изгубят ли българските жители във Англия главните си права, в случай че държавното управление на Тереза Мей и Европейски Съюз не се споразумят по всички въпроси към Брекзит - посетител с коментар по тематиката в " Още от деня " беше вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Брекзит ще има. Проведен е референдум, подадена е молба за излизане от Европейски Съюз. Така че, Англия няма да бъде член на Европейски Съюз със или без съглашение, безапелационна е Захариева.

Тя обаче подсигурява, че българите на територията на Кралството ще могат да останат там, без значение от изхода на договарянията с Европейски Съюз.

Захариева добави още, че ще бъдат понижени таксите за подаване на документи за виза, а от страна на българската страна няма да има усложнения за британските жители, искащи да обитават у нас.
 ​Тереза Мей: Опитите за отсрочване на Брекзит не вземат решение въпроса ​Тереза Мей: Опитите за отсрочване на Брекзит не вземат решение въпроса
Британският министър председател Тереза Мей сподели в Народното събрание през днешния ден, че опитите на някои депутати да отсрочат излизането на страната от Европейски Съюз, употребявайки парламентарни...

Относно политическата рецесия във Венецуела, Захариева съобщи, че апелът на българската страна е да се почитат демократично приетите права и да се откри излаз от обстановката по кротичък път с образуване на нови законни избори.

Вицепремиерът разяснява и въпроса с отпадането на така наречен " Златна виза " за вложители у нас.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Българското държавно управление е разпознало този проблем още от февруари предходната година, има работна група в министерство на правораздаването. Текстовете със законовите промени са подготвени.
Проблемът е обвързван с бързите вложения, които не носят никакви работни места, а стоят единствено като пари в банка, изясни Захариева. По думите й, би трябвало да има непоклатимост - да можеш да видиш, да пипнеш една инвестиция.
 Министерски съвет желае завършек на бързата процедура при приемане на поданство за вложители Министерски съвет желае завършек на бързата процедура при приемане на поданство за вложители
Край на бързата процедура за българско поданство за избрани вложители. Това ще изиска държавно управление с промени в закона. Днешното решение на мини...

Относно плануванаъа за през днешния ден обсада от гръцките фермери на Граничен пункт " Кулата " Захариева изясни, че се надяваме гръцките управляващи да не позволен блокиране на границата.

27 години продължава този спор сред Гърция и Македония. През това време другите вървят напред. Интересът на България е да имаме постоянни страни членки на Европейски Съюз и съдружници в НАТО, несъмнено и съседи, изясни външният министър.

Тя съобщи, че комисията за връзките сред България и Македония продължи да работи, само че доста години нищо не се е предписание по въпроса.

Като образец за триумф, Захариева уточни признаването на българския Цар Самуил.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: От комисията си размениха учебниците по история и бележките към тях в двете страни. Това, което ние ще желаеме, е сливане на общите събития и дати, които честваме всяка година. Ние имаме писма, автобиографии, дано не спорим, личностите в тези документи сами са си споделили какви са.
И още - за уреждането на комерсиалните разногласия с Либия и задържането на български кораби, вижте целия диалог с Екатерина Захариева във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР