“Ще продължим с усилията си за приемане на закон за

...
“Ще продължим с усилията си за приемане на закон за
Коментари Харесай

Атанас Зафиров от Бяла Слатина: Няма да позволя столицата да забравя за проблемите на Северозапада


“Ще продължим с напъните си за приемане на закон за основаването на Държавен фонд за стабилно развиване на Северозападна България ”. Това съобщи на среща с жителите на Бяла Слатина лидерът на листата на “БСП за България ” в 6 МИР Враца Атанас Зафиров.
“Законът ще даде финансовия инструментариум за развиване на Северозападна България, в която са включени областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч ”, посочи той.
Предвижда се основаване на Държавен фонд за стабилно развиване на Северозапада, управителен от министърът на финансите. Държавата ще обезпечава годишно от централния бюджет 100 милиона лв. във фонда, които ще бъдат вложени в разнообразни действия на територията на петте области. Като такива Зафиров уточни построяването на индустриални паркове с над 40 % общинско присъединяване, регистрирането на туристически марки, финансирането на районни туристически артикули и др. 
Другият огромен ангажимент пред жителите на района е насочването на 50% от средствата които ще постъпят по линия на Споразумението за партньорство с Европейска комисия и европейските фондове за България в размер на 11 милиарда евро предпочитано за планове, свързани с развиването на Северна България. За съпоставяне, през предходния програмен интервал (2014-2020 г.) в северните райони на страната са вложени едвам 27 на 100 от средствата.  
“Но и 100% от средствата да насочим насам, няма ли надзор и работещи антикорупционни структури, средствата още веднъж ще бъдат откраднати и отклонени към джобовете на обръчите от компании, захранващи някогашната власт. Ето за какво най-важната задача на тези избори е да не допуснем още веднъж ГЕРБ и спътниците им до властта. Гласувайте с номер 28 - за хората, които потвърдиха, че не се опасяват от мафията, не се продават и извършват своите обещания. Такива са претендентите на Българска социалистическа партия - партията на трудовите хора и справедливостта. За обществена и сигурна България ” сподели в умозаключение Зафиров пред препълнената зала в културния дом на града.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР