Ще продължа разговорите с коалиционните партньори и ще им предложа

...
Ще продължа разговорите с коалиционните партньори и ще им предложа
Коментари Харесай

Борисов все пак ще подаде оставка, разговорите продължават

Ще продължа диалозите с съдружните сътрудници и ще им предложа вид, в това число подобен – аз да си потегли и да продължи държавно управление то. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред събралите се симпатизанти на ГЕРБ по време на незабавно свиканата Национална конференция на партията в София Тех Парк. " Сутринта доста приказвах с Каракачанов и Симеонов, с цел да намерим вид ", сподели Борисов

„ Правителството може да остане, да има парламент, а тези, които са водачите на митингите, да дойдат да кажат по какъв начин го виждат и те. Имаме всевъзможни разновидности ", сподели Борисов.

Той съобщи, че още през днешния ден е бил подготвен да каже датата на оставка та, само че ще приказва с съдружните сътрудници, тъй като е поел ангажимент да се обезпечи стабилността на страната.

" Ние сме за единството на нацията. Каквото и да ни коства, ние сме за единството на нацията ", сподели министър председателят.

Борисов изясни и за какво не е добре страната да остава без Народно заседание. „ Какъв ни е казусът със служебно държавно управление ? Никакъв! Но без Народно заседание не може да се афишира изключително състояние, в случай че пандемията нарасне. Не могат да се вземат заеми, в случай че стопанската система закъса. Не могат да се трансформират закони. Ако се открие лекуване или ваксина, Народното събрание е това, което може да разреши на здравния министър да организира търгове. Без Народно събрание няма да има бюджет за 2021 година ”, описа Борисов.

По закон, в случай че министър председателят подаде оставка , си потегля цялото държавно управление. След това обаче ГЕРБ по закон ще получи мандат от президента за съставяне на кабинет в границите на настоящето Народно заседание.

Заявката на Борисов в този момент идва след голям брой и безапелационни поръчки, че оставка на кабинета няма да има. Това бе заявявано както от самия министър председател, по този начин и от голям брой членове на кабинета.

Премиерът предизвести структурите по места да се стягат, защото имало доста " дерибеи ", за които той персонално трябвало да се намесва, с цел да се вземат решение проблемите
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР