Ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите

...
Ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите
Коментари Харесай

Петков: Ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени

Ще обсъдим цялостния пакет за ограниченията против инфлацията и високите цени. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди началото на Министерския съвет.

„ Българското държавно управление съумя да задържи цените на тока за битовите консуматори. България е едно от дребното места в Европа, в което това се случи. Вкарването над 4 милиарда помощи за бизнеса също е невиждано като % от Брутният вътрешен продукт ", регистрира той.

По думите му хакерската офанзива не е спряла кабинета да изплати 70 лева на пенсионерите. „ Те се изплащат на всеки пенсионер за Великден. Това са спомагателни средства от бюджета, макар тези големи помощи, които споменах”, добави министър-председателят.

Петков напомни и срещата си с търговците на горива. „ Те потвърдиха, че в този миг не виждат повишаване на цените. Ще вършим такива срещи ежемесечно, с цел да сме сигурни, че рухването на цените на международните пазари се отразява и на колонките при крайните клиенти”, добави той.

Премиерът чака от Министерството на финансите предложение по отношение на Данък добавена стойност на хляба, плодовете и зеленчуците. Той поздрави обединението за постигнатото единодушие по отношение на парите за пътища.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР