Ще казваме по човешки какво искаме от генератора на изображенияЛовкото

...
Ще казваме по човешки какво искаме от генератора на изображенияЛовкото
Коментари Харесай

DALL-E 3 идва през октомври без нужда от промпт-инженеринг

Ще споделяме по човешки какво желаеме от генератора на изображения

Ловкото основаване на текстови подкани към този момент няма да е “професия ” с идването на DALL-E 3 (снимка: CC0 Public Domain)

Преди броени дни OpenAI разгласи, че DALL-E 3 ще се появи през октомври с някои много забавни и потребни функционалности. Те ще разрешат на генератора на изображения да схваща доста повече нюанси и елементи от предходните системи.

„ Съвременните системи за превръщане на текст в изображение имат податливост да пренебрегват думи или описания, принуждавайки потребителите да се учат на така наречен промпт-инженеринг. DALL-E 3 съставлява скок напред в способността ни да генерираме изображения, които тъкмо се придържат към текста, който предоставяте “, отбелязва OpenAI в блог обява.

„ DALL-E 3 е построен изначално върху ChatGPT, което ви разрешава да употребявате ChatGPT като сътрудник за рационализиране на своите подкани. Просто попитайте ChatGPT какво желаете да видите – с всичко от просто изречение до обстоен текст с размер цялостен параграф “, допълват разработчиците на AI софтуера.

Когато преди към година започнаха да се появяват AI генератори на изображения, основани на текстови поръчки, имаше опасения, че изтича времето на доста работни места в креативния бранш. В същото време се появи нова специалност – промпт-инженер, разяснява обстановката Джозеф Фоли, редактор в Creative Blog.

„ Тъй като резултатите, създавани от модели като DALL-E 2, Midjourney и Stable Diffusion, зависят от фините вариации в метода, по който се изписват текстовите подкани, то се появиха и хора, предлагащи да продадат умеенето си да формулират подкани по този начин, че да се реализиран съответни резултати. Но такива „ специалности “ няма да просъществуват дълго “, счита специалистът.
още по темата
Тъй като ChatGPT е доста по-добър в разбирането на естествения език, прибавянето на чатбота ще направи потреблението на DALL-E 3 по-естествено, по-разговорно. Потребителят ще може да си каже напълно човешки какво желае.

Нещо повече. Изглежда, че интеграцията ще работи и в двете направления. Ще бъде допустимо човек да генерира изображение и по-късно да изиска от ChatGPT да напише текст за картината, да вземем за пример да напише история за даден воин, генериран от изкуствения разсъдък DALL-E 3.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР