Шоколад и крема сирене? Да, най-разкошната комбинация за торта, която

...
Шоколад и крема сирене? Да, най-разкошната комбинация за торта, която
Коментари Харесай

Домашна шоколадова торта с крема сирене

Шоколад и крема сирене? Да, най-разкошната композиция за торта, която сме опитвали

Необходими Продукти

за блатовете


● яйца - 2 бр.
● олио - 3 с.л.
● захар - 200 г
● брашно - 200 г
● какао - 40 г
● бакпулвер - 15 г
● прясно мляко - 200 мл
● кокосови стърготини - 2 с.л.

за крема


● крема сирене - 250 г
● заквасена сметана - 600 г
● течен шоколад - 5 с.л с връх

за сиропиране


● прясно мляко - 50 мл
● захар - 1 ч.л

за покриване


● шоколад - 150 г
● течна сметана - 150 мл сладкарска

за декорация


● кокосови стърготини - 50 г

Начин на подготвяне

Направете тестото за блатовете, като в купа разбиете яйцата до пухкава примес със захарта, прибавете олиото и кокосовите стърготини, разбийте с миксер и при непрестанно бъркане прибавете пресятото брашно с бакпулвера, какаото и редувайте с прясното мляко до приемане на кексово тесто.

Намажете две форми за торта с диаметър 24 см с олио и поръсете с брашно. Разпределете по равно сместа в двете форми и печете в загрята фурна на 180 градуса за към 30 минути до суха съчка.

Извадете готовите блатове и обърнете върху железна решетка, оставете да се охладят.

Направете крема, като разбиете крема сиренето с течния шоколад до еднородна примес, по-късно прибавете заквасената сметана и разбъркайте с дървена лъжица до еднороден крем.

За сиропиране ползвайте захарен сироп или затоплете малко мляко с лъжичка захар и разбъркайте.

Вземете един блат, сложете в поднос, в случай че се е надигнал при печенето изрежете с нож, тъй че да стане еднакъв блат, сиропирайте с прясното мляко, сложете половината крем и поставете другия блат, още веднъж сиропирайте и покрийте тортата с останалия крем, като би трябвало да намажете и страните на тортата. Оставете в хладилника за половин час.

През това време направете шоколадов ганаш за покриване на тортата. В касерола сложете сметаната и загрейте на котлона, преди да кипне я махнете и натрошете в нея шоколада. Оставете за минута да се стопи шоколадът и разбъркайте.

В началото на бъркането сместа ще стои като пресечена, бъркайте до момента в който се получи хубава шоколадова хомогенна примес. Оставете за половин час да се охлади и стегне малко, извадете тортата и изсипете ганаша, изравнете с нож.

Накрая украсете тортата по избор, аз имах кокосови стърготини и използвах тях. Приберете тортата в ледник за няколко часа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР