Широкото ръководство на БСП ще вземе решение партията да подкрепи

...
Широкото ръководство на БСП ще вземе решение партията да подкрепи
Коментари Харесай

След изборния провал: БСП все пак ще подкрепи Радев за втори мандат

Широкото управление на Българска социалистическа партия ще вземе решение партията да поддържа президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Това ще стане на съвещание на Националния съвет на социалистите в събота – две седмици след парламентарните избори, на които партията претърпя неуспех.

Още през февруари Радев разгласи, че той и Йотова ще се кандидатират за нов мандат, само че Българска социалистическа партия резервира безмълвие. Тогава обяснението на водача на партията Корнелия Нинова беше, че решението.

Тази позиция провокира вътрешнопартийни рецензии към Нинова. Сега част от членовете на партията желаят Радев и Йотова да са издигнати непосредствено от Българска социалистическа партия. През 2016 година те бяха издигнати от предприемчив комитет и евентуално и в този момент ще бъде по този начин.

Решението Българска социалистическа партия да даде поддръжка за президентската двойка тъкмо в този момент обаче идва на фона на желаната от от ден на ден структури оставка на Нинова поради неуспеха на партията на изборите. За пръв път от 20 години партията е не втора, а трета мощ и е изгубила съвсем половината от гласоподавателите, които я поддържаха през 2017 година

Критици на Нинова подозират, че решението се взима в този момент, с цел да се отвлече вниманието от желаната ѝ оставка от социалисти от Пловдив, Перник, Велико Търново и Якоруда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР