Шест са регистрираните случаи в Гърция на заразени с новия

...
Шест са регистрираните случаи в Гърция на заразени с новия
Коментари Харесай

Шест са регистрираните случаи в Гърция на заразени с новия вариант Мю на коронавируса



Шест са записаните случаи в Гърция на инфектирани с новия вид на ковид Мю. Здравните експерти в южната ни съседка не са безапелационни дали ще последва вълна от новия вид. Заради разпространяването на разновидността Делта още три области са с вечерен час от през днешния ден.

" Все още лекарите нямат наблюдения, дали новият вид Мю на ковид реагира на прилаганите сега ваксини ", съобщи пред телевизия Мега ръководителят на болничните лекари Матина Пагони. Според вирусолозите от съвета за надзор на ковид в този интервал преобладаващ е вид " Делта " измежду записаните позитивни случаи.

Според здравните специалисти шестте случая до в този момент, регистрирани в Гърция, са под лекарско наблюдаване. Под строга карантина са и лицата, контактували с тях. Два от случаите са разпознати на летището в Атина, два в Пелопонес и по един в Атика и Ахаеа, осведомят от здравното министерство.

Повечето експерти в Гърция изричат мнение, че за в този момент има единствено хипотези по интензивността на новия вид Мю,но няма клинични наблюдения върху хората, инфектирани с него.

Гърция ускори акцията по имунизиране, като даже се разисква наложителна имунизация на учителите и огромна част от държавните чиновници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР