Благоевградският окръжен съдия Атанаска Китипова-Янева официално е назначена като титуляр

...
Благоевградският окръжен съдия Атанаска Китипова-Янева официално е назначена като титуляр
Коментари Харесай

Благоевградският окръжен съдия Атанаска Китипова ще правораздава в САС

Благоевградският областен арбитър Атанаска Китипова-Янева публично е назначена като титуляр на работа в Апелативен съд -София. Името е и измежду 15-те съдии от страната, които бяха нараснали в наказателните отделения в шест апелативни съдилища.

Те са класирани в състезанието за повишение, разгласен от Съдийската гилдия през лятото на 2021 година Китипова съумя да се пребори за едно от седемте свободни места на углавен арбитър в Софийски апелативен съд, като получи оценка 5, 97 на извършения конкурс.

С отлични оценки бяха и магистратите от Окръжен съд – Благоевград Илиана Стоилова и Величка Пандева, и от Районен съд – Благоевград Екатерина Николова и Владимир Пензов, които също участваха в състезанието, само че не съумяха да се класират.

Съдия Атанаска Китипова е командирована от няколко години в САС, където в този момент ще правораздава, само че към този момент като титуляр. Тя има 26 години юридически стаж, като е била арбитър в Районен съд – Гоце Делчев, в това число и ръководител, а по-късно продължава кариерата си в Окръжен съд – Благоевград.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР