Шест български тенисистки ще стартират на сингъл на турнира за

...
Шест български тенисистки ще стартират на сингъл на турнира за
Коментари Харесай

Шест българки ще играят в основната схема на турнира на ITF в Пазарджик

Шест български тенисистки ще започват на сингъл на шампионата за дами от ITF в Пазарджик с награден фонд от 40 хиляди $, оповестиха от БФ Тенис.

Надпреварата стартира през днешния ден при отлична организация и условия на кортовете на Търговска колегия „ Фаворит ".

Лия Каратанчева преодоля сполучливо квалификациите, откакто в първия кръг надигра със 7:5, 6:1 Дефне Чирпанли от Турция, а по-късно отстрани без игра Лука Удварди от Унгария. В първия кръг на главната скица Лия ще играе против №2 в схемата и 238-а в международната класация Сузан Ламенс от Нидерландия.

Джулия Терзийска ще играе като „ щастлива губеща " от квалификациите. Терзийска победи на старта на пресявките участващата с „ уайлд кард " Галена Кръстенова с 6:3, 6:1, само че във втория кръг отстъпи с 6:4, 2:6, 3:6 от Яна Бойович от Сърбия. В първия кръг на главната скица Терзийска ще играе против квалификантката Ника Радишич от Словения. Освен Кръстенова и още две българки Ева Буусад и Мелис Расим получиха „ уайлд кард " за квалификациите, само че не съумяха да ги преодолеят.

Четири българки започват непосредствено от главната скица. Гергана Топалова се класира по ранкинг, а Денислава Глушкова, Росица Денчева и Елизара Янева получиха „ уайлд кард ".

Жребият отреди още в първия кръг на има напълно български двубой сред поставената под №3 Топалова и Глушкова. В същото време Росица Денчева ще започва против Александра Крунич от Сърбия, до момента в който Елизара Янева ще играе против петата сложена Сапфо Сакелариди от Гърция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР