Шефката на дипломацията на ЕС Федерика Могерини поиска да се

...
Шефката на дипломацията на ЕС Федерика Могерини поиска да се
Коментари Харесай

ЕС поиска да се приложи незабавно примирието в Сирия

Шефката на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини изиска да се приложи неотложно 30-дневното помирение в Сирия, за което през вчерашния ден настоя Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да може да се достави филантропична помощ и да се провеждат медицински евакуации, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Европейски Съюз също така прибави имената на новите сирийски министри на промишлеността и на образованието в листата си със наказания против представители на режима в Дамаск. Така в този лист към този момент има 257 души, на които се не разрешава да влизат в Европейски Съюз и чиито активи в Европейски Съюз се замразяват. В листата със наказания са включени и 67 юридически лица.

Прибавянето на двамата министри става автоматизирано. Списъкът се актуализира при промени в сирийското държавно управление, отбелязва Агенция Франс Прес.
"Примирието би трябвало да влезе в действие незабавно ", съобщи Могерини при започване на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел.
Подкрепената и от Русия резолюция на Съвета за сигурност беше нужен и насърчаващ първи стадий, само че "положението на терен внезапно се утежнява, изключително в филантропично отношение ", акцентира тя.

В Сирия се следи завръщане към Средновековието, обезпокоително установи люксембургският външен министър Жан Аселборн и загатна по-конкретно тежката орис на жителите на бунтовническия анклав Източна Гута покрай Дамаск, където по-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила подреди да се вкара неколкочасово помирение всеки ден. Европейски източник обаче означи, че не се чака на днешния Съвет "Външни работи " на Европейски Съюз да се разисква ситуацията в Сирия, а и редица значими страни са показани на по-ниско ниво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР