Шефът на института за модерна политика и експерт по конституционно

...
Шефът на института за модерна политика и експерт по конституционно
Коментари Харесай

САМО В ПИК TV! Топ юристът Борислав Цеков разкрива врътките на Румен Радев след скандала с двойното гражданство на Кирил Петков

Шефът на института за съвременна политика и специалист по конституционно право разкрива какви са потребните ходове на Румен Радев след врътките на някогашния му длъжностен министър и строител на персоналната му политическа мощ Политическа партия ПП Кирил Петков с двойното му поданство.

Как ще се отрази откритата истина от Конституционния съд на бъдещето на плана " Петков - Василев "? Новите любимци на Радев и Иво Прокопиев ли са повода за разцеплението на Демократична България и офанзивите против Христо Иванов, Иво Мирчев и Антоанета Цонева?

Губи ли позиции Румен Радев поради кандидатирането на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева за " Дондуков " 2 и накъде върви президентската конкуренция?

" Няма никакво право Кирил Петков да бъде конституиран като страна ", разяснява пред ПИК TV Борислав Цеков.
свързани новини98977на 11.10.2021269960на 30.09.2021
" Цялата българска общност може да види декларацията на Кирил Петков, която президентската администрация е изискала от всички претенденти за министри дали дават отговор на всички условия, едно от които е да нямат друго поданство ", изясни специалистът.

По думите Кирил Петков е трябвало да има уверение за преустановяване на поданството, подписано от канадските управляващи, което да влезе в действие от датата на самия акт.

" Кирил Петков явно напълно целеустремено е показал декларация с погрешно наличие. Съжалявам, че един кариеризъм, едно славолюбие са предиздвикали един човек да излъже президента на България ", разгласи шефът на Института за съвременна политика.
свързани новини307341преди 10 часа
" Не мога да кажа дали са знаели в администрацията на президента и дали са направили сходна инспекция. Смисълът на подписването на такава декларация е, с цел да не се вършат сходни инспекции. Това е документно закононарушение и си има наказателна отговорност. Ако приказваме от страната на президента, той би трябвало да има доверие на индивида, който подписва декларацията. Все отново не приказваме за назначение на служител. От президентството са си свършили работата писмено, нататък отговорността е на Кирил Петков ", сподели още доцент Борислав Цеков.

" Конституционен съд взема решение кои страни по проблема да дават своето мнение. Практика е всяка страна по проблема да пази своето деяние ", изясни той.

"

Гледайте онлайн по ПИК TV!





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР