Искане за прокурорско задържане за подготвят в Главна дирекция Национална

...
Искане за прокурорско задържане за подготвят в Главна дирекция Национална
Коментари Харесай

ГОРЕЩО В ПИК TV! НЕОФИЦИАЛНО: МВР ще поиска Борисов да остане зад решетките поне за 72 часа

Искане за прокурорско задържане за приготвят в Главна дирекция " Национална полиция " против водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това научи организация ПИК от свои източници в Министерство на вътрешните работи.

Към този миг в прокуратурата към момента не са постъпили никакви документи по делото, като държавното обвиняване само е известено за преписката и за арестуваните лица. Избран е наблюдаващ прокурор, който чака и всички материали по досъдебното произвеждане.

ПИК научи, че предаването на материалите се бави поради искане, което полицейският следовател приготвя до прокуратурата. Искането ще е за прокурорско задържане за и вероятно за " непрекъснато задържане ", което обаче би трябвало да бъде решено в правосъдната зала.
свързани новини144079преди 2 часа156419преди 4 часа
Все още не е ясно дали едно такова искане ще бъде почетено, защото това напълно зависи от документите, които Министерство на вътрешните работи ще показа на прокуратурата.

Друг комплициран ребус е обвързван и с момента, в който документите ще постъпят и времето, което наблюдаващият прокурор ще има, с цел да вземе решение. Ако той не разгласи решението си до приключване на 24-часовата мярка за неотклонение на Борисов, водачът на ГЕРБ може да бъде освободен и по-късно още веднъж да го задържат.

Припомняме, че големи подозрения към задържането на Борисов изрази неговият юрист Менко Менков. Той посочи редица грешки и несъответствия по ареста на водача на ГЕРБ и допусна, че скоро той ще бъде пуснат. С сходна неофициална информация разполагаха и чиновници на Министерство на вътрешните работи, която се ускори след свалянето на известието на уеб страницата на вътрешното министерство за арестите на Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова. Тези дейности допуснаха, че тримата се като очевидци и скоро ще бъдат освободени.

Очевидно обаче от Министерство на вътрешните работи са измислили мотив, с цел да изискат задържането на водача на ГЕРБ най-малко за 72 часа. Дали то ще бъде почетено от прокуратурата, следва да забележим.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР