Десетима руски дипломати са били обявени за персона нон грата,

...
Десетима руски дипломати са били обявени за персона нон грата,
Коментари Харесай

МВнР: България гони 10 руски дипломати

Десетима съветски дипломати са били оповестени за личност нон грата, съобщи РИА Новости, като се базира на дипломатическата задача на страната в София.

„ Да, удостоверяваме тази информация “, споделиха от дипломатическата задача, отговаряйки на съответния въпрос на РИА.Както по-късно прецизираха в българското външно министерство, съветските представители би трябвало да изоставен страната до 72 часа, показват от организацията.

По предложение на способените управляващи на Република България, в съгласие с министър-председателя Кирил Петков, България разгласи през днешния ден 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата, като им даде 72-часов период да изоставен страната, се споделя в известие на българското Министерство на външните работи.

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев връчи в този смисъл съответната вербална нота на дипломат Елеонора Митрофанова.

Съгласно информацията на способените управляващи, посочените чиновници на посолството на Руската федерация у нас са осъществявали на територията на Република България активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР