Шефът на британската служба за вътрешно разузнаване МИ-5 Кен Маккалъм

...
Шефът на британската служба за вътрешно разузнаване МИ-5 Кен Маккалъм
Коментари Харесай

Шефът на МИ-5 се опасява от радикализация след събитията в Близкия изток

Шефът на английската работа за вътрешно разузнаване МИ-5 Кен Маккалъм съобщи в изявление за Би Би Си, че следи за рисковете за Обединеното кралство на фона на продължаващия израелско-палестински спор, съобщи кореспондентът на БНР.

Кен Маккалъм съобщи, че едно от нещата, които го тревожат най-вече сега, е каква ще бъде формата на въздействието от спора, като в същото време предизвести, че съществува риск събитията в Близкия изток да радикализират хора и да ги подбуден към принуждение.

Шефът на МИ-5 направи това изказване в Калифорния, където взе участие на среща на алианса " Пет очи ", в който вземат участие ръководителите на организации за сигурност на Съединени американски щати, Обединеното кралство, Австралия, Канада и Нова Зеландия.

Кен Маккалъм посочи, че постоянно е било проблем това, че доста бъдещи терористи в Обединеното кралство черпят ентусиазъм от изкривеното си схващане на това, което се случва в други страни. Той добави, че не може да разяснява съответни разследващи данни, свързани със закани, само че МИ-5 към този момент следи „ много огромна кохорта “ от хора с екстремистки настройки и че една от най-предизвикателните елементи на работата на контраразузнаването е да се опита да открие по кое време тези хора, постоянно настоящи сами, ненадейно се насочват към принуждение по нов и непредсказуем метод.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР