Шапки долу за Григор Димитров. Това призова британският вестник Гардиън

...
Шапки долу за Григор Димитров. Това призова британският вестник Гардиън
Коментари Харесай

”Гардиън”: Шапки долу за Григор Димитров!

" Шапки долу за Григор Димитров ". Това прикани английският вестник " Гардиън " след триумфа на българина на финала на заключителния шампионат на АТП. Снощи най-хубавата ни ракета победи белгиеца Давид Гофен и стана №3 в международната класация, спечелвайки най-голямата премия в кариерата си. Британските вестници не пестят суперлативите за българина.

" Съперникът му Давид Гофен игра добре тази седмица, като доближи до финала след мачове против Роджър Федерер и Рафаел Надал, само че в този момент всички се надяваме, че 26-годишният българин ще успее да резервира триумфите си на шампионата " Аустрелиан оупън ". Той несъмнено има гений и нека тази победа му даде повече кураж.

" Талантът на българския тенисист Григор Димитров му донесе най-голямата победа в кариерата - трофеят от финалния шампионат на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон ", написа и Daily Mail.

Вестникът цитира Григор, който споделя след успеха си, че се е чувствал убеден през цялата година. " Така че когато тялото ми разрешава да се приготвя съществено, усещам, че имам преимущество пред всеки различен състезател. Това са моментите, които диря ", добави българският тенисист, като разкри още, че се е чувствал и малко изтощен след " срещите с няколко солидни съперници ".

" Разбира се, една от основните ми фантазии е да печеля и шампионат от Големия шлем ", приключи българинът, който след успеха си подсигури мястото на международен номер три.

" Българският тенисист Григор Димитров падна на земята и едвам сдържа сълзите си след успеха с 2:1 сета над Давид Гофен в Лондон ", написа Daily Express. Вестникът припомня, че противникът му Давид Гофен надигра Рафаел Надал и Роджър Федер. " Но на финала бе надигран от музи си съперник ", написа вестникът.

Изданието припомня и че Григор стана първият дебютант, спечелил шампионата от 1998 година насам.

Вестник Тelegraph написа, че българинът е спечелил шампионата след трисетов трилър. " Феновете може и да се надяваха за мач сред Роджър Федерер и Рафаел Надал, само че Димитров и съперникът му Давид Гофен показаха спиращ дъха край и може би парченце от бъдещето на тениса ", счита изданието.

Вестникът припомня, че сега, в който завоюва, Димитров падна с лице на земята, а след това се обърна към своя тим и треньор.

" Беше невероятна седмица за мен ", съобщи българският тенисист. " Чест е за мен да играя тук. Най-добрата седмица в живота ми до момента ", добави спечелилият.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР