Шантии/Дрьо. В дните 1- 3 юни 2018 г. Н.Ц.В. Калина,

...
Шантии/Дрьо. В дните 1- 3 юни 2018 г. Н.Ц.В. Калина,
Коментари Харесай

Н.Ц.В. Калина бе на посещение във френските градове Шантии и Дрьо

Шантии/Дрьо. В дните 1- 3 юни 2018 година Н.Ц.В. Калина, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска, посети Шантии и Дрьо – градовете, тясно свързани с френската история и кралската Орлеанска династия. Посещението на Нейно Височество бе във връзка следващото показване във Франция на кино лентата „ Царят ” и бе проведено от асоциациите „ Lajoiedeshorizons ” и „ LaValoisMonarchique “. Това оповестиха от пресофиса на Н.В. цар Симеон II .
На 2 юни Княгиня Калина посети ChapelleRoyaledeDreux, където бе посрещната от Н.К.В. Принц Жан д`Орлеан, правоприемник на френската Корона. Негово Височество сподели на Княгиня Калина и на множеството посетители кралския Параклис, където се намират гробовете на разнообразни членове на Орлеанската династия. След неговия трогателен роман за богатата история на династията, към която принадлежи и Княгиня Калина, бе отслужена меса за Кралското семейство.
В ранния следобяд, в Залата „ Анри VI “ на Двореца, стартира представянето на кино лентата „ Царят “. В мултимедийна презентация господин Бернар Сале, президент на „ ValoisMonarchique ”, срещна гостите от Париж и департаментите Оаз и Пикарди с документалната поредност за българското Царско семейство. Той показа нейният създател и режисьор – Мълвина Господинова, и нейният редактор – Алена Антонова. Г-жа Господинова, вицепрезидент на асоциацията „ Lajoiedeshorizons ”, изрече благодарността на целия екип на филмовата поредност за проявения интерес, и сервира на Н.К.В. Принц Жан приветствения адрес от господин Йордан Динев и Фондация „ Българска памет – Братя Диневи “ – продуценти на плана. След това публиката видя дублираната на френски език версия на кино лентата.
На идващия ден – 3 юни, Н.Ц.В. Княгиня Калина посети ChateaudeChantilly, където се срещна с експозициите на замъка, измежду които и краткотрайната галерия от графики на Рембранд. В края на своето посещаване Нейно Височество се подписа в „ Златната книга “.
В късния следобяд Н.Ц.В.Княгиня Калина, която е и играч по конен спорт, посети финалните надбягвания на “PrixdeJockeyClub ”- едно от на-старите и реномирани конни надпревари в света.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР