Сезонът най-сетне започна. В последните две седмици се радвахме на

...
Сезонът най-сетне започна. В последните две седмици се радвахме на
Коментари Харесай

Гери Турийска: Сезонът най-сетне започна

Сезонът най-накрая стартира. В последните две седмици се радвахме на много визити в " Летен Кинобар Царево “. Това сподели писателят и уредник на лятно кино " Царево “ Гери Турийска в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “. 

Тази вечер е представлението на Ники Станоев с DJ Mati.  

В неделя пък взаимно с НАТФИЗ е проведено особено четене на " Пощенска кутия за приказки “. " Ще посрещнем студентите, новите лица, драматурзите, режисьорите и участниците в Кукления и Драматичния факултет на " Студентски приказки “. Те са си написали текстовете, те ще си ги четат. На 18 август пък ще създадем четене по разказите на един от обичаните създатели – Никола Крумов, с Александра Раева и Петьо Петков-Шайбата. " Мръсни приказки “ ще създадем още един път до края на сезона – на 26 август “, описа Гери Турийска. 

Ирина Флорин ще изнесе концерт на 19 август, а на 25 август публиката ще се срещне с Дими Стоянович и музиката на Деян Каменов. На 31 август пък ще бъде показан моно стендъп театър на Кръстьо Лафазанов – " Комикадзе на кръстопът “.  

В рамките на програмата ще бъдат прожектирани и филмите " Раят на Данте “ на 17-ти, " Игра на доверие “ на 20-ти и " Изкуството да падаш “ на 24 август.  

В X Challenge Park в Царево е пространство за спорт за децата и младежите. Тук се организират и спортни лагери и надпревари.  

В края на месеца ще бъде извършен и Рибен фестивал в морския град, добави Гери Турийска.  

Тази вечер на откритата морска сцена в Бургас концерт ще изнесе Орлин Павлов. Входът е свободен. Също през днешния ден в границите на фестивала Burgas Summer Live с Franz Ferdinand, Nothing But Thieves и българската група Hayes & Y, трансформирали се в една от най-успешните инди поп рок групи на родната сцена. Това ще се случи на пристанището в Бургас.   

От 9 до 13 август се организира Фестивал " С книга на плажа “ със срещи с създатели и детска стратегия.  

Програмата на летния спектакъл в Бургас също е богата, описа Гери Турийска. На 12 август ще бъде показано " Най-доброто от " Пощенска кутия за приказки “ с присъединяване на Александър Сано, Прея, Цветелина Цекова, Рафи, Любен Дилов, Димитър Калбуров, Пламен Манасиев, Камен Алипиев-Кедъра и Гери Турийска. На 20 август ще бъде показан спектакълът " Аз и ти преди ние “ с Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов. Турнето на Орлин Павлов ще приключи на 22 август на сцената на летния спектакъл. На 30 август ще бъде показан концерт-спектакълът " Грамофонът “ на Виктор Калев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР