Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е дал заповед на армията да

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е дал заповед на армията да
Коментари Харесай

Ким заповяда на армията да се готви за истинска война

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е дал заповед на армията да ускори ученията, с цел да е готова за „ същинска война “, оповестиха през днешния ден държавни медии в КНДР, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ким е дал заповедта, откакто е следил артилерийско обучение, което потвърдило способността на страната да противодейства в изискванията на „ същинска война “.

КНДР през вчерашния ден изстреля балистични ракети с дребен обхват от западното си крайбрежие, заяви южнокорейската войска и добави, че проучва вероятността Северът да е изстрелял няколко ракети по едно и също време от еднакъв регион.

Севернокорейската осведомителна организация КЦТА съобщи, че военна част, подготвена за „ ударни задачи “, е изстреляла „ мощен залп “ по цели в морето и е демонстрирала способността си „ да противодейства в същинска война “.

Ким е инспектирал действителната боеготовност на осма щурмова рота.

КЦТА акцентира, че Ким е изтъкнал, че щурмовите военни подразделения би трябвало да са точно готови до съвършенство за осъществяване на двете си стратегически задачи. Първата – за въздържане на война, и втората – за вдишване на самодейността във война, което ще се реализира посредством непрестанно усилване на разнообразни симулативни тренировки за същинска война.

Последното ракетно изстрелване от КНДР беше осъществено в навечерието на огромните взаимни военни учения „ Фрийдъм шийлд “ („ Щит на свободата “) на Съединени американски щати и Република Корея.

По данни на южнокорейската организация „ Йонхап “, севернокорейските ракети са били изстреляни по посока на Жълто море от региона на град Нампхо, съобщи ТАСС.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР