Северноатлантическият съюз не спази предишните си обещания да не се

...
Северноатлантическият съюз не спази предишните си обещания да не се
Коментари Харесай

Медведев: Идеята за конфликт между Русия и САЩ заради Украйна е катастрофичен сценарий

Северноатлантическият съюз не съблюдава предходните си обещания да не се уголемява на изток и в този момент е стигнал до самите граници на Русия . Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в изявление за съветски медии, съобщи ТАСС.

"Обещаха да не уголемяват НАТО , само че не съблюдаваха обещанието си. Казват: "Нищо не сме подписвали ". Но такива обещания, такива уверения са давани. Известно е по кое време и на кого ", сподели Медведев.

"Никой не желае война и би трябвало да бъде направено всичко да се избегне война. Още повече по линията на сблъскване сред Русия и, да речем, Северноатлантическия съюз ", отговори Медведев на въпрос за вероятността за действителна война.

Той добави, че Русия е твърдо срещу разполагането в Украйна на сили на НАТО или на обособени западни страни.

Според Медведев „ Русия и Съединени американски щати би трябвало да подхващат дипломатически дейности за намиране на излаз от рецесията към Украйна и да не ускоряват напрежението за придобиването на политически полза “.

Неговото изказване бе публикувано тази заран от РИА "Новости ", откакто Вашингтон нощес връчи на Москва писмените си отговори на съветските претенции за гаранции за сигурност в Европа .

"В случая е явно, че най-важният и единственият път в действителност е да стигне до съглашение по гаранциите за сигурност посредством политическо-дипломатически средства, договаряния, използване на правилото за сплотеност на сигурността ", сподели Медведев.

По думите му концепцията за спор сред Русия и Съединени американски щати поради Украйна е "катастрофичен сюжет ", а в Съединени американски щати и НАТО има "горещи глави ", които дори си показват този сюжет.

Медведев показва вяра, че това " в никакъв случай няма да се случи ".

Думите му съответстват с наклонността за намаляване на тона и придържането към по-помирителна изразителност след седмици на нападателни изявления на високопоставени съветски представители, отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР