Северна Македония и Албания изпълниха условията за започване на преговорите,

...
Северна Македония и Албания изпълниха условията за започване на преговорите,
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в Скопие: С. Македония и Албания изпълниха условията за старт на преговори с ЕС

Северна Македония и Албания извършиха изискванията за започване на договарянията, двете страни работят интензивно за провеждането на нужните промени и по тази причина заслужават допустимо най-скоро да бъдат извършени междуправителствени конференции с Европейски Съюз, заяви през днешния ден за МИА посолството на Съединени американски щати в Скопие.

Изявлението бе направено в отговор на въпрос на МИА по какъв начин Съединените щати реагират на дейностите на българското държавно управление по отношение на откриването на културен център в Битоля с името на Ванчо Михайлов, спорна фигура в страната, на първо място тъй като си е сътрудничил с нацистка Германия през Втората международна война, отбелязва организацията.

Съединени американски щати приканиха за бързо разрешаване на двустранния спор сред двете страни.

Продължаваме с апела България и Северна Македония за разрешаване на този двустранен спор, се споделя в отговора от посолството.

На въпроса какво прави формален Вашингтон, с цел да убеди София да отстрани блокадата си за банкет на Северна Македония в Европейски Съюз, от посолството споделиха, че Северна Македония и Албания дават отговор на изискванията за начало на договаряния. От Държавния департамент също уточни през вчерашния ден, че Съединени американски щати оказват мощна поддръжка за влизането на Северна Македония в Европейски Съюз.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР