Северна Корея може да тествала днес нова балистична ракета с

...
Северна Корея може да тествала днес нова балистична ракета с
Коментари Харесай

Северна Корея може да е тествала нова балистична ракета с твърдо гориво

Северна Корея може да тествала през днешния ден нова балистична ракета с твърдо гориво, показана по време на церемониал през февруари, заяви южнокорейската организация Йонхап, базирайки се на южнокорейската войска.

" Според информацията досега, считаме, че е изстреляна нова балистична ракета със междинен или по-голям обхват. Смятаме, че това е една от системите, показани на парада ", сподели представител на Комитета на началник-щабовете. Агенцията показва, че на февруарския церемониал в Пхенян е била показана нова междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво.

Освен това Комитетът на началник-щабовете не изключва, че актуалните тествания на КНДР може да са свързани с подготовката за изстрелването на сателит. 

По-рано управляващите на КНДР оповестиха, че възнамеряват да завършат работата по разследващ сателит през април.

Днес южнокорейските военни оповестиха, че са засекли изстрелване на балистична ракета със междинен или по-голям обхват от покрайнините на Пхенян към Японско море в 07:23 локално време (01:23 бълг. вр), написа Българска телеграфна агенция.

Според Сеул снарядът е прелетял към 1000 км. Агенцията не изключва, че може да бъде изстреляна междуконтинентална ракета.

Съветът за национална сигурност при южнокорейския президент изрично осъди дейностите на КНДР като нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Участниците също приканиха за по-голям продан на информация с Япония и Съединените щати.

На 27 март Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват. Сегашното изстрелване на балистична ракета беше деветото за тази година. В понеделник севернокорейският водач Ким Чен Ун ръководи среща на Централната военна комисия на Корейската трудова партия и акцентира нуждата от подсилване на възпирането по по-практичен и самодеен метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР