Северна Корея днес потвърди, че е изстреляла втора междуконтинентална балистична

...
Северна Корея днес потвърди, че е изстреляла втора междуконтинентална балистична
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля втора междуконтинентална балистична ракета

Северна Корея през днешния ден удостовери, че е изстреляла втора междуконтинентална балистична ракета "Хвасон-14 ", което дефинира като "сурово предизвестие " към Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, базирайки се на Корейската централна телеграфна организация.

Ракетата, предопределена за "максимална отдалеченост ", е летяла 47 минути и 12 секунди, достигайки оптималната височина от 3724,9 километра, разгласи Пхенян, написа Българска телеграфна агенция.

Изминала е 998 километра, сполучливо потвърждавайки обсега си, допълват севернокорейските управляващи.

Опитът е бил разпореден от севернокорейския водач Ким Чен-ун, който е следил изстрелването и е декларирал, че оръжейната стратегия на страна е скъп актив, който бе може да бъде отдръпнат или сменен.

Министърът на националната защита на Южна Корея военачалник Хан Мин-ку съобщи минути по-късно, че в отговор Сеул ще приготви "независими ограничения " за ограничение на нуклеарната опасност от страна на Севера допустимо най-скоро.

Според специалисти изстреляната през вчерашния ден ракета може да удари Лос Анджелис и други американски градове.
Вашингтон и Сеул отвърнаха на опита със взаимно ракетно обучение.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп осъди като опасност за света ракетните тествания, провеждани от Северна Корея, съобщи Асошиейтед прес.

Тези тествания още повече изолират Северна Корея, отслабват стопанската система й и подтискат народа й, съобщи той. По думите му Съединени американски щати ще "вземат всички нужни ограничения ", с цел да се защитят, както и съдружниците си в района, в това число Япония и Южна Корея. Действията на КНДР са "безразсъдни и рискови ", акцентира той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР