Пловдивският окръжен съд призна подсъдимите по НОХД№2141/2023 г. Атанаска Георгиева,

...
</TD
>Пловдивският окръжен съд призна подсъдимите по НОХД№2141/2023 г. Атанаска Георгиева,
Коментари Харесай

30 години затвор за голяма измама в Пловдив

Пловдивският областен съд призна подсъдимите по НОХД№2141/2023 година Атанаска Георгиева, Вида Колева и Стоян Петров за отговорни в осъществяване на измами и изнудвания, осъществени в с. Белозем, Асеновград и Пловдив, като им наложи санкции, както следва:

На подсъдимата Атанаска Георгиева за осъществени измами и изнудване се постанова едно общо най-тежко наказване в размер на 12 години отнемане от независимост, което да изтърпи при първичен непоколебим режим, санкция в размер на 7000 лв. и конфискация на половината от имуществото й, включващо лек автомобил.

На подсъдимата Вида Колева за осъществени машинация и изнудване се постанова едно общо най-тежко наказване в размер на 11 години отнемане от независимост, което да изтърпи при първичен непоколебим режим, санкция в размер на 6000 лв. и конфискация на половината от имуществото й, включващо лек автомобил и неподвижен парцел.

На подсъдимия Стоян Петров за осъществени машинация и изнудване се постанова едно общо най-тежко наказване в размер на 7 години отнемане от независимост, което да изтърпи при първичен непоколебим режим, както и санкция в размер на 5000 лв..

Със същата присъда подсъдимите Атанаска и Вида са наказани да заплатят солидарно на гражданския просител К. А. сумата от 3757 лв., представляваща обезщетение за породени му с закононарушението чл.210, ал.1, т.2 вр. чл.209, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс имуществени вреди, ведно със законната рента върху тази сума, считано от датата на осъществяване на закононарушението - 12.01.2023 година до окончателното й погашение.

Окръжен съд – Пловдив осъжда тримата подсъдими да заплатят на частния обвинител Стоян Минчев направените от него разходи по делото в размер на 2000 лв. или всеки от тях по 666,67 лв..

В тежест на тримата подсъдими са предоставени и направените в хода на делото разходи.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР