Сериозна ще е конкуренцията ще има Невяна Владинова за мястото

...
Сериозна ще е конкуренцията ще има Невяна Владинова за мястото
Коментари Харесай

Сериозна конкуренция за Невяна Владинова за място в Комисията на атлетите



Сериозна ще е конкуренцията ще има Невяна Владинова за мястото в Комисията на спортистите към Международната федерация по гимнастика. Българска федерация по художествена гимнастика номинира някогашния капитан на националния тим (индивидуално) за тази позиция.

Другите кандидатки за място в Комисията ще са:



Никол Рупрехт – най-хубавата австрийска гимнастичка, която се отдръпна от дейния спорт на европейското състезание във Варна тази година. Нейн дълготраен треньор беше българката Лучия Генчева.



Сияна Василева - тя е щерка на основният треньор на азербайджанския народен треньор Мариана Василева. В момента Сияна работи с ансамбъла на Азербайджан.



Соломе Пажава – най-хубавата грузинска гимнастичка, която преди дни приключи спортната си кариера. Тя е президент на Грузинската федерация по художествена гимнастика.



Валерия Юзвяк – тя беше част от част от ансамбъла на Украйна и беше диагностицирана с рабдомиосарком – рак на меките тъкани.

Джесика Мейър (Бразилия)

Всички кандидатки ще показват своите платформи. Право на глас имат всички страни участващи на международното състезание, само че гласоподават единствено гимнастички. Всяка страна има право единствено на 1 глас.

Комисията е с мандат 4 години, а изборът на членовете се организира по време на първото международно състезание след олимпийските игри. Сега това ще е шампионата на планетата, който ще се организира от 27 до 31 октомври в Япония.

Комисията заседава дружно с техническите комитети на централата и представя  спортистите на всички огромни шампионати. В нея има по един представител от всички гимнастически спортове.

Право на глас имат всички страни участващи на международното състезание, само че гласоподават единствено гимнастички. Всяка страна има право единствено на 1 глас.

През 2017 година по време на международното състезание в Пезаро българската кандидатура беше Християна Тодорова. Тогава 4 гласа не стигнаха на бронзовата ни медалистка от Игрите в Рио де Жанейро да влезе в комисията. Мястото с 20:16 вота завоюва звездата на Беларус и бронзовата медалистка от Олимпиадата в Лондон през 2012 Любов Черкашина.
Невяна Владинова приключи спортната си кариера през ноември предходната година и сега е втори вицепрезидент на БФХГ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР