Сент Етиен допусна домакинска издънка в 36-ия кръг на френската

...
Сент Етиен допусна домакинска издънка в 36-ия кръг на френската
Коментари Харесай

Сент Етиен с издънка, Бордо с надежда за място в ЛЕ

Сент Етиен позволи домакинска издънка в 36-ия кръг на френската Лига 1, като бе надвит вкъщи с 3:1 от гостуващия Бордо. Минута преди края „ зелените “ изпуснаха дузпа, която можеше да им донесе най-малко точка, а сетне получиха и трети гол.

Сент Етиен остава пети с 52 точки, на позиция за място в Лига Европа, само че борбата е яростна и тези изгубени точки може да се окажат доста значими. Самият Бордо е в играта за място в Лига Европа, като два кръга преди края е осми с 49 точки.

Между Сент Етиен и Бордо с по 51 точки и по мач по-малко в класирането са Рен и Ница.

През второто полувреме някогашният състезател на Лудогорец Джонатан Кафу се появи в игра за Бордо за пръв път от 20 декември.

Сент Етиен стартира мача по-добре и откри след осъществяване на дузпа. В 28-ата минута Берич бе подсечен в наказателното поле от Пабло и от ялата точка Реми Кабела стреля безапелационно – 1:0 за домакините.

Бордо изравни бързо, въпреки и от немаркирана засада. В 30-ата минута Юнус Санкаре откри вратата с глава след центриране отдясно, само че позицията му не бе постоянна. Голът обаче бе зачетен и жирондинците изравниха – 1:1.

Шест минути по-късно след центриране от корнер топката се озова у Жул Кунде и с удар от пеналта той изведе Бордо напред – 1:2.

В 39-ата минута Бордо имаше опцията да стигне и до трети гол, само че ударът на Малком облиза гредата.

Сент Етиен бе по-настойчив през второто полувреме. В 77-ата минута домакините на вятъра претендираха и за дузпа за игра с ръка, само че нямаше реакция от съдията.

В 83-ата минута шансът бе на страната на Бордо, тъй като ударът на Жонатан Бамба откри десния дирек на вратата на гостите.

Мегаразбъркване в наказателното поле на Бордо с греда, няколко избивания и рикошети в последна сметка докара до дузпа за Сент Етиен за игра с ръка на бранител. Реми Кабела още веднъж застана зад бялата точка, само че вторият му опит оттова не бе успешен. Вратарят на Бордо Беноа Костил предугади посоката на удара му и избави дузпата в 89-ата минута.

В идната офанзива Малком бе на сантиметри от това да вкара третия за жирондинците. В последната секунда обаче Малком въпреки всичко вкара отдалеко и направи успеха на Бордо по-категорична – 3:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР