Сенатор Елена Мизулина трябваше да прекъсне заседанието на кръгла маса,

...
Сенатор Елена Мизулина трябваше да прекъсне заседанието на кръгла маса,
Коментари Харесай

Протече покривът на руския Съвет на федерацията

Сенатор Елена Мизулина трябваше да прекъсне съвещанието на кръгла маса, отдадено на историята на Съвета на федерацията, с цел да го реалокира в друга зала заради протекъл от дъжда покрив на постройката на горната камара на съветския парламент, оповестява Българска телеграфна агенция.

Известно време след началото на съвещанието на открито стартира да вали и покривът почнал да тече. " Това е опит за нападение ", пошегувал се Владимир Платонов, ръководител на Московската търговско-промишлена палата.

Ораторът в този миг, Анатолий Долголаптев, който е бил заместник-председател на Съвета на федерацията от 1994 година до 1996 година, трябваше на няколко пъти да прекъсва ревюто си. " Нашата известност не трябва да бъде опетнявана, приятели ", реагира той.

Участниците в кръглата маса изначало желаеха да решат казуса, като слагат пластмасова чаша под капките. Когато потокът от вода стартира да се усилва, в играта влязоха салфетки, а Платонов се опита да реалокира няколко пъти чашата, улавяйки падащите от тавана капки. Но скоро стана ясно, че това няма да избави ситуацията. Председателят на Московската търговско-промишлена палата даже сложи кошче за отпадък на масата, само че и това не оказа помощ. " Надявам се, че това е най-лошото нещо, което съм предизвикал с описа си ", пошегува се още веднъж Долголаптев.

В последна сметка е взето решение за промяна на залата и сенаторите и другите участници в кръглата маса се реалокираха в друга зала, като прекъснаха срещата за към 10 минути, показва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР