За поредна година картинг писта Лаута“ в Пловдив организира благотворително

...
За поредна година картинг писта Лаута“ в Пловдив организира благотворително
Коментари Харесай

Благотворително картинг състезание в Пловдив в памет на Аертон Сена

За поредна година картинг писта „ Лаута “ в Пловдив провежда благотворително съревнование в памет на именития водач от Формула 1 Аертон Сена. То ще се организира на 1 май – денят, в който преди 30 години Сена трагично загуби живота си на пистата „ Имола “.
Прочетете още
Освен в Пловдив, сходно съревнование се организира и на картинг писта „ Варна “ в морската столица, които са в партньорство с платформата за картинг RaceFacer.com.

Тази самодейност освен възстановява загатна за неповторимия гений на Сена, само че и трансформира пристрастеността на почитателите на този спорт в платформа за положителни каузи. Всички средства, събрани по време на събитието от квалификациите и самото надпреварата, ще бъдат дарени за щедрост.

Тази година събитието ще бъде отдадено на идеята " Да помогнем на Виктор да проходи ". Виктор, който е диагностициран с вътрешна хидроцефалия, се нуждае от поддръжка в своята битка със болестта.

Подробности за идеята може да видите.

Десетки фенове на картинга всяка година се включват в надпреварите на двете писти, като то се трансформира в годишна традиция, която събира от ден на ден участници и фенове. В него могат да се вземат участие всички искащи, като на 1 май сред 10 и 12 часа всеки може да вземе присъединяване в квалификациите, пилотирайки на пистата, а топ 20 с най-хубави времена ще вземат участие и във финалното съревнование. Подробности за регламента може да намерите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР