Сенатът на САЩ е готов да гласува за утвърждаване на

...
Сенатът на САЩ е готов да гласува за утвърждаване на
Коментари Харесай

Сенатът гласува номинацията на Кетанджи Браун Джаксън

Сенатът на Съединени американски щати е подготвен да гласоподава за одобряване на арбитър Кетанджи Браун Джаксън за Върховния съд в четвъртък.

Това значи, че Джаксън ще стане първата чернокожа жена в историята, която ще седне на съдийската пейка във Върховния съд.

„ Денят ще бъде щастлив. Радостен за Сената, щастлив за Върховния съд, щастлив за Америка “, сподели в сряда вечерта водачът на болшинството в Сената Чък Шумър. „ Америка ще направи голяма стъпка “.

Все още не е ясно дали президентът Джо Байдън ще се появи след следобедното гласоподаване, което се чака да бъде към 13:45 часа, или дали вицепрезидентът Камала Харис, като ръководител на Сената, ще ръководи залата.

Демократите имат задоволително гласове, с цел да потвърдят номинацията на Байдън, само че трима републиканци – Сюзън Колинс, Лиза Мърковски и Мит Ромни – също ще дадат поддръжката си за Джаксън.

Последният претендент на някогашния президент Доналд Тръмп, съдията Ейми Кони Барет, не получи гласове от демократите.

Ако бъде доказана номинацията й, Джаксън няма да постави клетва преди лятото, когато пенсиониращият се арбитър Стивън Брайър се отдръпва.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР