Сред членовете на администрацията на Джо Байдън нараства загрижеността, че

...
Сред членовете на администрацията на Джо Байдън нараства загрижеността, че
Коментари Харесай

Киев и Москва може да започнат мирни преговори след няколко месеца

Сред членовете на администрацията на Джо Байдън нараства загрижеността, че съветският президент Владимир Путин придобива нужната власт, с цел да промени траекторията на войната и може би да си върне изгубените вероятности. В последна сметка и двете страни може да стартират да договарят за преустановяване на огъня и заледяване на войната в корейски жанр.

За това пише New York Times, базирайки се на поверителни лица, интервюирани при изискване за анонимност.

„ В администрацията на Байдън нараства разбирането, че идващите няколко месеца могат да се окажат решаващи, защото в даден миг и двете страни може в последна сметка да стартират договаряния за преустановяване на огъня, помирение, сходно на това, което постави завършек на дейните военни дейности в Корея през 1953 година, или просто за замразен спор “, пишат създателите.

Освен това се отбелязва, че съветските войски са почнали нова атака покрай Харков, което принуди Украйна да отклони към този момент изтощените си войски за отбрана на територията. Освен това месеците на полемики във Вашингтон по отношение на осъществимостта на даването на Украйна на нов пакет оръжия и муниции сътвориха празнота, от която Русия явно се възползва.

Журналистите означават, че американски чиновници показват убеденост, че доста от облагите могат да бъдат обърнати, откакто потокът от нови оръжия бъде изцяло отворен, най-вероятно някъде през юли. Те обаче не предвиждат къде ще се водят боевете след няколко месеца или даже години.

В същото време, съгласно високопоставени американски чиновници, американският президент Джо Байдън към момента отхвърля догатката на френския си сътрудник Еманюел Макрон, че може да се наложи разполагането на западни войски в Украйна.

Припомняме, че ръководителят на Кремъл Владимир Путин изрази интерес към „ всеобхватно, стабилно и заслужено разрешаване на спора с мирни средства “, а също по този начин увери в неприкритост за разговор по отношение на Украйна. Той обаче упорства за гаранции за сигурност " както за противниковата страна ", по този начин и за самата Руска федерация. Междувременно от Съвета за национална сигурност и защита в Украйна обясниха защо тези договаряния няма да се проведат.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР