Селекционерът на нидерландския национален отбор по футбол Луис ван Гаал

...
Селекционерът на нидерландския национален отбор по футбол Луис ван Гаал
Коментари Харесай

Ван Гаал: Трябва да можем да бием всеки, ако искаме да сме шампиони

Селекционерът на нидерландския народен тим по футбол Луис ван Гаал няма да рискува с връщането в състава на нападателя Мемфис Депай за последния мач на отбора от група А на Световното състезание против домакина Катар.

Нидерландия е отпред в групата с четири точки дружно с Еквадор и евентуално головата разлика ще дефинира първото място. След две провали Катар ще играе единствено за чест във вторник.

Запитан дали нападателят на Барселона ще играе против Катар, Ван Гаал се изрече внимателно. Депай лекуваше травма в подколенното сухожилие, която го извади от игра два месеца преди Мондиал 2022, само че влезе от пейката против Сенегал (2:0) и против Еквадор (1:1).

" Няма да поемаме опасности с Мемфис Депай ", сподели Ван Гаал пред кореспонденти.

" За да станем международни първенци, имаме потребност от Мемфис за идващите мачове, тъй че ще създадем всичко, с цел да сме сигурни, че ще преминем в идващия кръг, тъй като това е задачата. Решението за Мемфис е мое. Всичко зависи от това какво ще видя. Мемфис също би трябвало да се постарае ", добави експертът.

Ван Гаал изрази удовлетворение от представянето на Винсент Янсен в нахлуване.

" Той е екипен състезател и играе на доста високо равнище. Мога да предпочитам от няколко нападатели и той е в тима, тъй като Мемфис не можа да играе, тъй че това е неговата роля. Наистина съм удовлетворен от Винсент Янсен ", разяснява ван Гаал, представен от АП.

Треньорът призна, че тимът му не е бил на равнище в предходния мач против Еквадор.

" Взехме неприятни решения против Еквадор. Но съгласно мен това беше по-скоро изключение от правилото ", сподели той.

Полузащитникът Френки де Йонг се съгласи, че играта им против южноамериканците е под равнището им.

" Не бяхме задоволително положителни с топката, не намирахме пространствата ", сподели Де Йонг, който е с болки в гърлото, само че това няма да му попречи да играе против Катар. " Направихме прекалено много механически неточности, само че както сподели треньорът, мисля, че това няма да се повтори ", добави халфът.

Нидерландия се нуждае от победа против Катар, с цел да си подсигурява първото място и да избегне възможен конфликт с Англия още на осминафиналите.

Ван Гаал сподели, че ще следи резултата от мача Еквадор - Сенегал и ще " вземе ограничения ", с цел да преследва още голове против Катар, в случай че се постанова.

" Разбира се, че ще проследявам другия мач и ще бъда осведомен. Но фактът е, че в случай че желаете да станете международни първенци, би трябвало да сте способни да успехите всеки ", сподели още Луис ван Гаал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР